11:43 / 02.08.2019.

Autor: HRT

Digitalni projekt financijskog poslovanja u potpunosti bez papira

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Implementacijom eFinancijskog poslovanja 12.500 poslovnih suradnika Grada Zagreba sada brže i jeftinije ispostavlja eRačune Gradu Zagrebu, uz mogućnost praćenja statusa eRačuna.
Projektom e-Financijsko poslovanje u Gradu Zagrebu implementiran je proces financijskog poslovanja u potpunosti bez papira, a 12.500 poslovnih suradnika Grada sada brže i jeftinije ispostavlja eRačune Gradu, istaknuto je na konferenciji za novinare.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
- Digitalizacijom financijskog poslovanja Grada pojednostavljen je administrativni postupak, povećana učinkovitost, smanjeni su troškovi i vrijeme obrade - kazao je pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco. Radi se, kaže, o ključnom procesu Grada u kojem sudjeluje više od 600 zaposlenika iz svih 25 gradskih upravnih tijela. Proces je u potpunosti digitaliziran za eRačune, papirnate račune i interne dokumente za plaćanje.

Implementacijom eFinancijskog poslovanja 12.500 poslovnih suradnika Grada Zagreba sada brže i jeftinije ispostavlja eRačune Gradu Zagrebu, uz mogućnost praćenja statusa eRačuna.

- Sam proces znatno je unaprijeđen jer je smanjen broj procesnih aktivnosti za 46 posto, a postupak digitalizacije usluga zaprimanja i obrade elektroničkih računa odvija se u svega nekoliko klikova - istaknuo je Laco.

Digitalizacijom financijskog poslovanja u Zagrebu pojednostavljena je kontrola i ovjera računa, kao i izrada naloga za isplatu te sam proces plaćanja i knjiženja računa.

Glavni dionici digitalizacije financijskog poslovanja Grada Zagreba su informatičke tvrtke Apis IT i Omega Software koje su prilagodile postojeća aplikativna rješenja te informacijski posrednik - tvrtka Elektronički računi.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić istaknula je da je ovaj projekt nagrađen u tzv. menadžmentu poslovnih procesa te ustvrdila da bi se mogao primijeniti i na državnoj razini.

- Primarno je da mi želimo imati ne samo pametan Zagreb, već Zagreb grad sretnih ljudi i poduzetnika kojima možemo skratiti ove admnistrativne poteškoće i pomoći im da se koncentriraju na efikasnost svog poslovanja. Ovo omogućava vođenje menadžerskog računovodstva te omogućava da svakog trenutka u jednoj transkaciji znamo gdje nam se nalazi proces i kako možemo po potrebi intervenirati - kazala je Majić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će uskoro krenuti s e-uslugom eDozvole, bilo da se radi o građevinskoj, lokacijskoj ili uporabnoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!