Diler u garažama skrivao više od 40 kg marihuane, sintetičku drogu i oružje

20.10.2022.

13:20

Autor: Hina/HRT/V.G.

Diler u garažama skrivao preko 40 kg marihuane

Diler u garažama skrivao preko 40 kg marihuane

Foto: PU zagrebačka / MUP

Više od 40 kilograma marihuane i manje količine sintetičke droge namijenjene daljnjoj preprodaji u svojoj i unajmljenoj garaži u zagrebačkoj Dubravi skrivao je 47-godišnjak, a sve je to, uz automatsku pušku i različito streljivo, pronašla policija i uhitila ga.

Galerija
Diler u garažama skrivao preko 40 kilograma marihuane, sintetičku drogu i oružje, Foto: PU zagrebačka/MUP
Diler u garažama skrivao preko 40 kilograma marihuane, sintetičku drogu i oružje, Foto: PU zagrebačka/MUPDiler u garažama skrivao preko 40 kg marihuane, Foto: PU zagrebačka/MUP

Zagrebačka policija u četvrtak je objavila da je nakon kriminalističke istrage osumnjičenoga kazneno prijavili zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Terete ga da je nabavljao veće količine marihuane, koju je potom pripremao za daljnju preprodaju i skrivao u vlastitoj te unajmljenoj garaži na području Dubrave.

U namjeri prikrivanja nije uspio jer su mu jučer, na temelju sudskog naloga, policajci pretražili prostorije kojima se koristi u tom zagrebačkom naselju te u Stubičkoj Slatini, gdje je u njegovoj kući pronađeno gotovo tri i pol kilograma "trave".

Pretragom dviju garaža pronađeno je, pak, više od 37 kilograma marihuane u 39 plastični paketa, 4 grama amfetamina, 12 tableta MDMA, dvije vage s tragovima droge, predmeti namijenjeni njezinu pakiranju te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Osim droge, u jednoj od garaža pronađena je automatska puška, spremnik za nju s 30 komada streljiva, 88 komada pištoljskog streljiva različitih proizvođača te 53 komada puščanog streljiva.

Osumnjičeni 47-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podneseno je nadležnom državnom odvjetništvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!