14:04 / 06.06.2018.

Autor: Hina/B.S.LJ./S.M./HRT

"Dinamo to smo mi": Presuda očekivana i ispravna ; GNK Dinamo: Šokirani smo

Foto: Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon presude Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću uslijedile su brojne reakcije.
Članovi Dinama okupljeni u udrugu "Dinamo to smo mi" današnju presudu na Županijskom sudu u Osijeku smatraju očekivanom i jedinom ispravnom te se istom nadaju i kad je riječ o drugim optužnicama i poznatim istragama prema kojima su okrivljenici izvukli najmanje 330 milijuna kuna iz GNK Dinamo.

Telefonski se za Studio 4 javio Juraj Čošić, predsjednik udruge "Dinamo to smo mi".

Presuda je važna kako bi navijači koji vole Dinamo imali temelja za potpunu satisfakciju, a to je povrat otuđene imovine kluba te inzistiramo na izborima u klubu kako bi oni koji ga vole bez interesa u budućnosti mogli spriječiti slične interesne i zločinačke skupine, stoji u priopćenju udruge "Dinamo to smo mi" čiji predsjednik Juraj Čošić traži da se po pravomoćnosti ove i budućih presuda obešteti Dinamo.

"Nažalost i danas u tijelima kluba sjede ljudi koji nisu spremni to učiniti te su također preuzeli teret današnje presude, kazao je predsjednik udruge Čošić.
U priopćenju se ističe da su članovi udruge prije deset dana predali izvršnom odboru kluba zahtjev za isključenje Zdravka i Zorana Mamića, te Damira Vrbanovića iz klupskog članstva sukladno Statutu kluba, ali da do danas nisu dobili odgovor te traže da se još danas raskine savjetnički ugovor s glavnim okrivljenikom.

Ova presuda, kao i druge koje slijede, bitne su i za Dinamo i za hrvatski nogomet, sport i društvo općenito kao ostavština i zalog za budućnost u kojem će djeca i mladi imati jednaku šansu neovisno o menadžerskim i drugim interesima i čiji će se idoli dokazivati na poštenom sportskom terenu, poručili su iz udruge "Dinamo to smo mi".

I GNK Dinamo objavio je priopćenje u kojemu reagira na presudu Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću: Šokirani smo današnjom odlukom Županijskog suda u Osijeku kojom su nepravomoćnom presudom na zatvorske kazne osuđeni naši sadašnji i bivši djelatnici Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović.

Ogorčeni smo činjenicom da je sudsko vijeće podleglo pritiscima i donijelo presudu koja se ne temelji na provedenim dokazima i utvrđenom meritumu stvari, nego je očigledno posljedica materijalnih i procesnih pogrešaka, koje nisu zabilježeni u dosadašnjoj sudskoj praksi, pri čemu su od samog početka dionici ovog sudskog postupka bili izloženi medijskoj histeriji, u kojoj su prekršeni neki od osnovnih i temeljnih postulata vladavine prava presumpcija nevinosti, prema kojoj je svatko nevin dok mu pravomoćnom sudskom presudom nije utvrđeno drugačije, dodaje se u priopćenju GNK-a Dinama u kojem se ističe kako vjeruju u nevinost bivših i sadašnjih kolega.

Čvrsto vjerujemo u nevinost naših kolega te im dajemo punu podršku u njihovoj daljnjoj pravosudnoj borbi. Nadamo se da će više sudske i pravosudne instance RH pa i Europske Unije u žalbenom postupku uvažiti argumente i nepobitne činjenice koje govore u prilog tome da ovo nije bilo pravično suđenje te da će biti pravilno i zakonito uvaženi materijalni dokazi koji govore o tome da naši kolege nisu prekršile zakon. Sva rukovodeća tijela i zaposlenici GNK DINAMO nastavljaju raditi na još boljem i kvalitetnijem Dinamu, koji će i u idućoj sezoni biti sportski uspješan i financijski stabilan, zaključak je priopćenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!