12:34 / 05.06.2019.

Autor: B.V.M./Hina

"Dinamo želi preuzeti mafija" - tvrde u klubu i zovu premijera i predsjednicu u pomoć

Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Glasnogovornik GNK Dinamo Alen Lisički potvrdio je u srijedu da je taj klub uputio pismo uredima premijera i predsjednice Republike u kojem traži da ih se zaštiti od osoba koje su se angažirale da "preuzmu upravljanje Dinamom".
GNK Dinamo poslao je pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. U njemu Dinamo moli premijera da prepozna ozbiljnost mogućih ugroza za djelatnike kluba koje mogu dovesti i do fizičkih napada pa i likvidacija odgovornih ljudi, kako bi određeni pojedinci i skupine "ostvarili svoje ciljeve u nasilnom preuzimanju kluba". 

- Udruga "Dinamo to smo mi": Pokazali su da nemaju niti trunke obraza
- Zoran Mamić ponovno sportski direktor Dinama

Traže da se organizira sastanak na kojem bi čelnici kluba predsjedniku Vlade i njegovim suradnicima prezentirali dodatne činjenice i saznanja kojima raspolažu.

Osim potvrde o postojanju pisma, glasnogovornik na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen novi sportski direktor Dinama Zoran Mamić, nije želio ništa više reći o sadržaju dopisa koji je objavilo nekoliko hrvatskih portala i u kojem GNK Dinamo ističe da je pod pritiskom pojedinih osoba koje su od strane nadležnih državnih tijela označeni kao nositelji organiziranog kriminala u Hrvatskoj te da su se te osobe otvoreno angažirale da "preuzmu upravljanje Dinamom".

Priopćenje Udruge članova GNK Dinamo "Dinamo, to smo mi" Predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je da je pismo stiglo.

- Mi smo zaprimili to pismo i zamolili nadležne institucije da analiziraju o čemu se radi i postoji li neki element na koji mi možemo eventulano nešto odgovoriti što bi bilo konkretno.


Ured Predsjednice je zaprimio podnesak uprave GNK Dinamo, u kojemu se iznose tvrdnje o prijetnjama i pritiscima na vodstvo GNK Dinamo.

Kako se radi o tvrdnjama koje upućuju na protuzakonito postupanje, Ured Predsjednice Republike, bez odlaganja, uputio je zaprimljene podatke na daljnje postupanje nadleznim drzavnim tijelima.

Iz GNK Dinamo o pismu vrlo kratko:

- Što se tiče pisma, to nije tema ove konferencije, možemo potvrditi njegovu autentičnost i nemamo apsolutno ništa ni dodati ni oduzeti. I to će biti sada jedini komentar na to pismo, rekao je glasnogovornik GNK Dinamo Alen Lesički.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!