16:25 / 02.03.2022.

Autor: Jasminka Kalčić/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Kozlevac o izbjeglicama: Zgrada mornaričke bolnice bit će spremna za nekoliko stotina ljudi

Dino Kozlevac

Dino Kozlevac

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Istra se priprema za prihvat osoba izbjeglih s područja Ukrajine, gdje je u tijeku rat. Nekoliko desetaka njih smješteno je već privatno. Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je danas u HTV-ovoj emisiji Regionalni dnevnik kako je donesena odluka da se u funkciju stavi zgrada mornaričke bolnice u Puli.

- Kao i kod svake nepogode, sustav civilne zaštite koji je funkciji županije, gradova i općina priprema se i za ovu nepogodu, rekao je Kozlevac.


- Mi smo jučer održali sjednicu Stožera, donijeli smo zadatak da pod hitno napravimo spremnost kapaciteta za smještaj izbjeglica, dodao je.


Kozlevac je rekao da je zgrada mornaričke bolnice u Puli bila u funkciji do prije godinu dana.


- Tu su bili smješteni bolesnici, stotinu kreveta ima u njoj i ona je već spremna da u roku od nekoliko dana primi stotinu ljudi. Porastom kapaciteta smještajem kreveta u njoj možemo doći do maksimalnog kapaciteta oko 250 ljudi, rekao je Kozlevac, dodavši da je to "za prvu ruku".


Rekao je i da čekaju zeleno svjetlo za lokaciju u Rovinju.


- Ako dođe situacija stani-pani, možemo zaboraviti i turizam, nažalost, i tako dalje. Pitanje je što će se još dešavati, ja se nadam da neće, da će to ludilo stati, rekao je Kozlevac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!