Dino Sinovčić i Suzan Piacun kandidati SDP-a za dogradonačelnike Splita

02.06.2022.

15:44

Autor: V.G./Hina/HRT

Sinovčić i Piacun kandidati SDP-a za dogradonačelnike Splita

Sinovčić i Piacun kandidati SDP-a za dogradonačelnike Splita

Foto: HTV / HRT

Paraolimpijski sportaš Dino Sinovčić koji je osvajao titule svjetskog i europskog prvaka te brončanu medalju na paraolimpijskim igrama 2021. i profesorica hrvatskog jezika Suzana Piacun kandidati su SDP-a za zamjenika splitskog gradonačelnika.


- Kao vrhunski sportaš odlučio sam se priključiti timu Davora Matijevića jer on je u proteklih deset mjeseci u splitskom Gradskom vijeću bi bio glas osoba s invaliditetom, rekao je Sinovčić u četvrtak na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako je njegova kandidatura za splitskog dogradonačelnika velik izazov za njega osobno.

- I u politici ću, kao i u bavljenju sportom, dati sve od sebe za dobrobit Splita i njegovih građana poručio je.

Suzan Piacun se zauzela za uvođenje građanskog odgoja u splitskim osnovnim školama kao izvannastavne aktivnosti u kojem bi se učenike dodatno educiralo i pripremalo za darđanski aktivizam.

- Tako bismo pridonosili prevenciji devijantnih pojava u društvu, rekla je. Dodala je i da Split treba biti perjanica kulture.

- Split je dao oca hrvatske književnosti Marka Marulića, a danas imamo situaciju da je KUD Jedinstvo, iako najstarije u Splitu, podstanar i nemaju svoj prostor"

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita Davor Matijević izrazio je žaljenje što splitski paraolimpijci, kakav je Davor Sinovčić, nisu jednako tretirani s olimpijcima.

- Imena splitskih olimpijaca su utisnuta u pločice na Zapadnoj obali, a imena paraolimpijaca nisu, rekao je Matijević na konferenciji za novinare koja je održana upravo na tom dijelu Zapadne obale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!