11:54 / 07.09.2018.

Autor: P.F./Hina

Đino Šverko podnio ostavku na članstvo u NO-u Uljanika

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kako bi se izbjegla blokada upravljanja društvom, odredio je da njegova ostavka stupa na snagu istekom kalendarskog dana prije dana održavanja glavne skupštine.
Član Nadzornog odbora (NO) Uljanika Đino Šverko podnio je ostavku na članstvo u NO-u, izvijestio je Uljanik.

Član Nadzornog odbora Uljanika Đino Šverko već je prije u medijima najavio ostavku na članstvo u Nadzornom odboru te potvrđujemo da je 6. rujna 2018. zaprimljena njegova ostavka. Kako bi se izbjegla blokada upravljanja društvom i moguće posljedice takve blokade, odredio je da njegova ostavka stupa na snagu istekom kalendarskog dana prije dana održavanja glavne skupštine na kojoj će se izvršiti izbor članova novog Nadzornog odbora Uljanika d.d., navodi se u obavijesti.

Uprava Uljanika sazvala je za 16. listopada glavnu skupštinu dioničara, nakon što 31. kolovoza skupština nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na skupštini će se odlučivati o pokriću gubitaka i izmjeni prijašnje odluke o povećanju temeljnog kapitala.

Trebalo bi se razmotriti i izvješće Nadzornog odbora o vođenju poslova u 2017. i stajalište o predloženim odlukama u postupku povećanja temeljnog kapitala te izvješće Uprave o stanju i poslovanju kompanije u 2017.
Među ostalim, dioničari bi trebali donijeti odluku o pokriću i prijenosu gubitaka. Lani je Uljanik d.d. završio poslovanje s gubitkom od 1,25 milijardi kuna.

Predlaže se da se taj gubitak pokrije s 33,96 milijuna kuna iz ostalih rezervi, s 216,56 milijuna kuna iz kapitalnih rezervi, a ostatak od gotovo 996 milijuna kuna ostao bi nepokriven i prenesen u iduću godinu. Konsolidirani gubitak Uljanik grupe u 2017. iznosio je 1,82 milijarde kuna.

Skupštini je predložena i odluka da se nagradi rad članova Nadzornog odbora, i to predsjednika u mjesečnom iznosu u visini prosječne neto plaće u Hrvatskoj u prethodnom mjesecu, a članove u visini od 75%.

Uz odluku o davanju razrješnice Upravi i Nadzornom odboru za poslovnu 2017., dioničarima se predlaže da se za nove članove NO-a izaberu Slobodan Kapor, Nenad Kapuralin, Ivica Mikelić, Ivan Radešić i Saša Španić.

Potkraj kolovoza članica NO-a Renata Kašnjar Putar dala je ostavku na članstvo u Odboru, koja će stupiti na snagu s odlukom skupštine dioničara.

Početkom rujna pak na svojoj je sjednici Nadzorni odbor zaprimio kandidature za članove novog Nadzornog odbora koje su podnesene na inicijativu sindikata i radnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!