10:49 / 06.07.2020.

Autor: V.K./Hina

DIP: Do 15. srpnja podnijeti izvješća o donacijama

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Državno izborno povjerenstvo (DIP) podsjetilo je političke stranke, nezavisne saborske zastupnike i nezavisne lokalne vijećnike da do 15. srpnja moraju podnijeti izvješća o donacijama koje su primili do konca lipnja.
Državno izborno povjerenstvo (DIP) podsjetilo je političke stranke, nezavisne saborske zastupnike i nezavisne lokalne vijećnike da do 15. srpnja moraju podnijeti izvješća o donacijama koje su primili do konca lipnja, izborima i rezultatima unatoč.

Izvješća o donacijama primljenim od 1. siječnja do 30. lipnja, dostavljaju unosom u DIP-ov informacijski sustav za nadzor financiranja.  

Kako bi zainteresirana javnost imala uvid tko su donatori strankama, nezavisnim zastupnicima i vijećnicima i koliko su im donirali, DIP je dužan dostavljena mu izvješća objaviti na svojoj mrežnoj stranici prvog radnog dana od dana dostave.

Politički subjekti koji u propisanom roku i na propisani način ne dostave svoja izvješća, rade prekršaj za koji mogu biti novčano kažnjeni.

Za političke stranke ta kazna može iznositi od 10 tisuća do čak 100 tisuća kuna, a za nezavisnog zastupnika i vijećnika od dvije tisuće do 20 tisuća kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!