11:53 / 12.06.2020.

Autor: Borko Brunović/IMS/HRT

DIP: Do sada predano pet kadidatura

-

-

Foto: - / -

Glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski za HRT je rekao kako je do sada predano pet kandidatura.
Do sada je Državnom izbornom povjerenstvu predano pet kandidatura. Dosta sporo su zvali za rezervaciju termina za predaju kandidatura, rekao je glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski za HRT.

Istaknuo je kako se najveće gužve za predaju kandidatura očekuju u zadnja dva dana, u ponedjeljak i utorak.

- Ovim putem pozivam sve potencijalne kandidate da se jave u DIP. Svi naši brojevi su na izbornim stranicama i na www.izbori.hr i tamo je obrazac koji pokazuje kako se prijaviti, rekao je Hojski.

- Ovi su izbori  specifični i mi smo se naslonili na okvir preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gdje smo rekli da maksimalni broj osoba koje donose kandidature može biti 10. Bilo bi dobro da se unaprijed najavi tih 10 osoba kakao bismo im unaprijed uzeli podatke da bi se oni što kraće zadržavali u prostorijama Sabora, odnosno DIP-a, naglasio je.

Istaknuo je kako će zadnji dan biti najgore što se tiče predaja kandidatura i apelira na sve da se ne najavljuju iza 22 sata zato što će biti problema, kao i uvijek.

- Što se tiče najava velikih stranaka, imamo prijavu kandidature HDZ-a za utorak u 15.00 sati, rekao je Hojski.

Nakon utorka u ponoć, kada je krajnji rok za predaju kandidatura kreće rok od 48 sati kada DIP mora pregledati kandidacijske liste. 

- Cijelu srijedu 17. lipnja ćemo provjeravati sve kandidature i 18. lipnja oko podne ćemo izaći s kandidacijskim listama i zbirnom listom, naglasio je Hojski.

Istaknuo je da što se tiče glasanja u Kanadi, razgovori idu u dobrom smjeru.

Jankovics ponovno u Saboru želi zastupati mađarsku manjinu

Kandidaturu za saborskog zastupnika mađarske nacionalne manjine Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predao je Robert Jankovics, kandidat Demokratske zajednice Mađara Hrvatske (DZMH).

Od potrebnih sto, svoju je kandidaturu Jankovics podupro potpisima više od tri tisuće birača.


-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!