16:06 / 12.02.2021.

Autor: Hina/HRT

DIP poziva maturante

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je u petak učenike i profesore završnih razreda srednjih škola koji žele on-line edukaciju "I moj glas je bitan" u svojoj školi, da se jave DIP-u na mail dip@izbori.hr

Edukaciju "I moj glas je bitan!", kojom se mlade birače (maturante), upoznaje s izborima koji se provode u Hrvatskoj, DIP je od 2018. do 2020. provodio uživo u srednjim školama diljem Hrvatske.

 

Kako zbog pandemije COVID-a, nastavak edukacija na taj način nije moguć, DIP će maturante educirati on-line. Posebno će ih uputiti na koji se način ostvaruje aktivno i pasivno biračko pravo na skorim lokalnim izborima te specifičnostima navedenih izbora.


 DIP je pripremio i kviz pomoću kojeg učenici mogu provjeriti svoje znanje te anketu koja će pomoći Državnom izbornom povjerenstvu da na osnovi iskustva s ovih edukacija pripremi ovakve ili slične edukacije i u budućnosti.


Prva on-line edukacija održana je s maturantima Komercijalne i trgovačke škole u Bjelovaru, u srijedu 10. veljače 2021.


Prezentacija "I moj glas je bitan" dostupna je na mrežnoj stranici www.izbori.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!