13:00 / 24.11.2019.

Autor: S.M./HRT/Hina

DIP: Primjedbe građana - u obrascu OP2 nema imena kandidata

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U vezi s primjedbama građana-birača, DIP je priopćio da se na sve stranice obrasca stavi ime i prezime predsjedničkog kandidata.
Državno izborno povjerenstvo zaprimilo je primjedbe građana da u obrascu OP2 putem kojeg se prikupljaju potpisi birača koji podržavaju kandidata za predsjednika Hrvatske, u zaglavlju nije upisano ime i prezime kandidata, a što dovodi u sumnju - je li potpis birača dan željenom kandidatu. 

U vezi s tim primjedbama građana-birača, DIP je priopćio da se na sve stranice obrasca stavi ime i prezime predsjedničkog kandidata.

- Pozivaju se osobe koje se namjeravaju kandidirati na izborima za predsjednika Republike Hrvatske, kao i njihovi volonteri koji prikupljaju potpise, da na sve stranice obrasca OP-2 putem kojeg se prikupljaju potpisi birača, upišu ime i prezime kandidata, adresu prebivališta i OIB, naveo je u priopćenju Slaven Hojski, član i glasnogovornik DIP-a.

DIP također poziva građane-birače da obrate pozornost prilikom davanja potpisa te da ne potpisuju obrasce iz kojih nije vidljivo kojem kandidatu daju potporu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!