17:41 / 04.12.2019.

Autor: Ana Zadro/Dnevnik/IMS/HRT

DIP u podne objavljuje listu kandidata

-

-

Foto: - / -

U četvrtak u podne Državno izborno povjerenstvo objavit će na svojoj sjednici listu predsjedničkih kandidata. To su oni kandidati koji imaju valjanih najmanje 10.000 potpisa potpore.
U četvrtak u podne Državno izborno povjerenstvo objavit će na svojoj sjednici listu predsjedničkih kandidata. To su oni kandidati koji imaju valjanih najmanje 10.000 potpisa potpore.

Trebalo je skupiti 10 tisuća potpisa. Državno izborno povjerenstvo za svaki slučaj provjeravalo je još dodatnih stotinu imena s potpisnih lista.

Nedjeljko Babić, Anto Đapić, Kolinda Grabar-Kitarović, Dario Juričan, Mislav Kolakušić, Dejan Kovač, Zoran Milanović, Dalija Orešković, Katarina Peović, Ivan Pernar i Miroslav Škoro prvi su korak prema Pantovčaku uspješno odradili. Nesuđeni 12. kandidat Slobodan Midžić pojavio se u Saboru, baš kao i prije 5 godina, s gotovo praznim potpisnim listama.

- Dvanaesta kandidatura je samo s jednim potpisom i za očekivati je da će ona biti odbijena, izjavila je Vesna Fabijančić Križanić, potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva.

Uz kandidate s golemom stranačkom infrastrukturom, natječu se i oni nezavisni pa i oni bez prethodnog iskustva u politici.

A bitka počinje sutra.

- Sutra u podne ćemo imati sjednicu, tada ćemo utvrditi listu kandidata, odmah je objaviti na webu, i tim trenutkom kreće formalna izborna promidžba, najavila je Fabijančić Križanić.

Kandidati će biti pod posebnim financijskim nadzorom. DIP već prati račune koje su kandidati mogli otvoriti i do 6 mjeseci prije izbora. Reklame, putni troškovi, donacije, društvene mreže - o svemu tome kandidati moraju voditi iscrpnu evidenciju. Prvo izvješće o potrošenom novcu moraju predati već sljedeći tjedan.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!