Diplomatski pečat: osobne priče o razdoblju priznanja Hrvatske

14.01.2022.

12:17

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Autori su Jelena Perleta, Ivana Petrović i Goran Bandov

Autori su Jelena Perleta, Ivana Petrović i Goran Bandov

Foto: Dnevnik / HRT

Hrvatska će sutra proslaviti 30 godina od međunarodnog priznanja, a uoči velike obljetnice u Zagrebu je predstavljena knjiga "Diplomatski pečat - sasvim osobno". Autori Jelena Perleta, Ivana Petrović i Goran Bandov kroz kratke priče nude pogled 105 osoba značajnih za to važno razdoblje hrvatske povijesti.

- Ljudi, kada govore o tome, imaju elitistički pristup. Zapravo ne znaju dovoljno ni o tome tko su bili ključni protagonisti toga vremena, što su radili - a radili su, vjerujte mi, što god su znali i mogli, i radili su briljantno, rekla je Petrović.


- Uz priču o Goranu Ivaniševiću i nekim drugim sportašima, u ovoj knjizi može se saznati i kako je jedan vrlo važan povijesni dokument potpisan na dnu jednog bazena. Također se može saznati kako se radio fake news, kako, na primjer, napraviti diplomatsku poštu negdje doslovce nigdje usred Njemačke, rekla je Perleta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!