Direktor Gradske plinare Zagreb Opskrba razriješen dužnosti

15.10.2021.

17:12

Autor: Lucija Judnić/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Igor Pirija, arhivska fotografija

Igor Pirija, arhivska fotografija

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Ne smiruje se sukob oko zagrebačkog Holdinga. Na dnevnom redu sjednice Skupštine za dva tjedna - od 30 točaka tri će biti o izvješću Holdinga. U međuvremenu, otvaraju se nova kadrovska pitanja. Dužnosti je razriješen Igor Pirija, direktor Gradske plinare.


Uprava plinare nije na vrijeme osigurala dovoljne količine plina - što je njima osiguralo ostavke. Ipak iz Plinare poručuju da će cijena za 300. 000 kućanstava u Hrvatskoj ostati ista. S tvrtkama će pregovarati.

- S ostalim dijelom portfelja koji se odnosi na kategoriju kupaca poduzetništva, a koji imaju ugovorenu cijenu višestruko manju nego što je u nabavi prema podatcima burze plina, Društvo trenutno pregovara oko uvjeta nastavka suradnje, stoji u priopćenju Zagrebačkog holdinga.

Gradski zastupnici slažu se - moraju odgovarati. Ipak SDP proziva HDZ da je cijela ta uprava očigledno bila dio koalicijskog sporazuma bivše administracije.

- I dio političkog kadroviranja u bivšoj administraciji gospodina Milana Bandića, i to članovi HDZ-a koji su preuzeli to gradsko poduzeće, i danas evo imamo rezultat njihovog kompetenetnog rada, kazao je Joško Klisović, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, SDP.

- Ono što njima najbolje ide je svu krivicu za nefunkcioniranje Grada Zagreba tražiti u prošlosti u članovima HDZ-a, rekao je Mislav Herman, gradski zastupnik HDZ-a.

Ako je dopustio da se plin ne nabavi dok je bio jeftiniji, nego je kalkulirao i doveo do poskupljenja - to opravdava njegovu smjenu, poručuje Urša Raukar.

- Reakcija gradonačelnika Tomaševića mi se čini apsolutno logična u borbi da komunalije u Gradu Zagrebu ne poskupljuju, rekla je Urša Raukar-Gamulin, saborska zastupnica Možemo!.

U međuvremenu utvrđen je dnevni red redovite sjednice Skupštine. Izvanredna sjednica koju je tražio zagrebački HDZ - neće biti sazvana. Predsjednik Skupštine proziva HDZ za medijski šou.

- Sve ono što ste radili dosad, onaj medijski spin i onaj medijski show, je bio potpuno bespredmetan i potpuno promašen s obzriom na to da nisu tražili nikakvu izvanrednu sjednicu, rekao je Klisović.

Iz HDZ-a poručuju: Predsjednik skupštine mora poštovati sve klubove i ne komentirati točke.

- A je li gospodin Klisović odvjetnik gospodinaTomaševića? Gospodin Klisović je predsjednik Gradske skupštine i treba poštovati zastupnike i sve klubove, poručio je Mario Župan, predsjednik Kluba zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba, HDZ.

I točka o Holdingu koju je predložio Most naći će se na sjednici - traže podnošenje izvještaja i financijske revizije od 2017. do danas te prezentaciju kreditne obveze Holdinga.

- Uvrštena je naša točka, ali smo zapravo osupnuti koja je zapravo to točka dnevnog reda. Mi smo zapravo željeli da ta točka bude u fokusu hrvatske javnosti, rekao je Marko Sladoljev, predsjednik Kluba zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba, Most.

Osim Holdinga koji je već danima u fokusu, na dnevnom redu je i financijsko izvješće ZET-a, Velesajma, ali i preraspodjela sredstava namijenjenih političkih strankama.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!