Direktor s križevačkog područja oštetio tvrtku za više od milijun eura

22.03.2023.

09:34

Autor: I.Z./HRT/Hina

Direktor s križevačkog područja oštetio tvrtku za više od milijun eura

Direktor s križevačkog područja oštetio tvrtku za više od milijun eura

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Direktor tvrtke sa šireg križevačkog područja osumnjičen je za zloporabe u gospodarskom poslovanju, kojima je oštetio tvrtku za više od milijun eura, priopćila je danas Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 33-godišnakom sa šireg križevačkog područja, provela je Služba kriminalističke policije koprivničko-križevačke PU.

Policija navodi da je osumnjičeni 33-godišnjak kao direktor tvrtke s područja Koprivničko-križevačke županije od listopada 2020. do svibnja 2021. godine, odbio pretporez temeljem nevjerodostojnih ulaznih računa ispostavljenih od strane dvije tvrtke, a koji su ispostavljeni na ukupan iznos od 1.553.847,50 eura.

Tim radnjama je za tvrtku čiji je direktor pribavio protupravnu imovinsku korist u visini neosnovano odbijenog pretporeza u iznosu od 187.614 eura.

Nadalje, osumnjičeni direktor je u istom vremenskom razdoblju neosnovano podigao sa žiro-račina tvrtke kao pozajmice, ukupni novčani iznos od 1.041.144,07 eura, i taj iznos je zadržao za sebe.

Tim radnjama 33-godišnji direktor je oštetio tvrtku za navedeni novčani iznos.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju protiv 33-godišnjeg osumnjičenika će biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je koprivničko-križevačka PU.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!