21:58 / 06.04.2018.

Autor: Hina/B.S.LJ./HRT

Divjak: Ja sam svoje već rekla, od toga ne odustajem

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: - / -

U izjavi za N1 poručila kako je da je ona svoje već rekla i da od toga ne odustaje.
Dok u Banskim dvorima o natječaju za Ekspertnu radnu skupinu razgovaraju Andrej Plenković i Ivan Vrdoljak, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak stigla je u sjedište HNS-a i u izjavi za N1 poručila kako je ona svoje već rekla i da od toga ne odustaje.

Sastali se Plenković i Vrdoljak: 'Sve će biti dobro, sto posto'

Ministrica Divjak javno je rekla da ne želi na mjestu voditelja ERS-a vidjeti Matka Glunčića, a HNS tvrdi da bi njegovim imenovanjem bilo zaustavljeno eksperimentalno, a zatim i cjelovito uvođenje kurikularne reforme.

"Ja radim svoj posao, a moje je da uvedem reformu u škole, sve ono što smo obećali, a ovo je konzultacija. Na temu obrazovne reforme. Ovdje su konzultacije s HNS-om da vidimo kako ćemo sada dalje, ja sam sigurno tako dugo dok je moja ekipa u Ministarstvu mi ćemo i dalje raditi. U ponedjeljak krećemo s edukacijama. Sigurna sam da ćemo uspjeti to odraditi. Mi radimo normalno", kazala je Divjak.

Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Matko Glunčić upozorio je da treba dovesti do poboljšanja uvjeta provođenja eksperimentalnog programa u osnovnim i srednjim školama.

"Nisam bio protiv uvođenja eksperimentalnog programa nego sam bio jednostavno protiv ovako brzinskog uvođenja jer mislim da bi neke stvari trebalo poboljšati. Mislim da je to uloga ekspertne radne skupine da radi na tim stvarima koji će dovesti do poboljšanja uvjeta provođenja eksperimentalnog programa u osnovnim i srednjim školama", rekao je novinarima Glunčić.

U vezi njegova očitovanja da eksperimentalna provedba nije pripremljena kako treba, Divjak tvrdi da je pripremljena, a da Glunčić nije bio upućen. "Nadam se da se u međuvremenu uputio. Ja sam svoje rekla već ranije i od toga ne odustajem", rekla je Divjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!