14:13 / 29.01.2019.

Autor: M.Š./Hina

Divjak: Kurikularna reforma i službeno od jeseni u svim školama

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja u utorak je istaknula da je tiskano 37 kurikuluma, čime su izvan snage stavljeni stari nastavni planovi i programi gimnazija i osnovnih škola
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je istaknula da je tiskano 37 kurikuluma, čime su izvan snage stavljeni stari nastavni planovi i programi gimnazija i osnovnih škola te tako i službeno kurikularna reforma od jeseni ulazi u sve škole.

- Danas je i službeno, kurikularna reforma Škola za život od jeseni ulazi u sve škole. S današnjim danom zaključujemo tisak i 37. kurikuluma, čime su izvan snage stavljeni nastavni planovi i programi gimnazija, stari nevjerojatnih 25  godina, te oni za osnovne škole koji su posljednji puta mijenjani prije 13 godina, objavila je Divjak na svojem Facebook profilu.

Zahvalivši svima koji rade na reformi, ministrica je dodala kako je "sigurna da će promjene koje uvodimo doista značiti veću šansu našoj djeci pripremom za život i rad u 21. stoljeću".

Preostala su još dva kurikuluma, za tjelesni i povijest, koje bi Ekspertna radna skupina trebala dovršiti za idućih nekoliko tjedana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!