11:40 / 07.07.2020.

Autor: V.K./M.Š./Hina

Divjak: Moja je osobna odluka da više ne budem ministrica

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je na facebooku da se vraća akademskoj karijeri, uz nadu da će se započeti reformski procesi nastaviti.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je da se vraća akademskoj karijeri, uz nadu da će se započeti reformski procesi nastaviti, a u školstvu je, ističe, sve pripremljeno za neizvjesnu jesen.

Ministrica Blaženka Divjak došla je u Vladu te je pojasnila zašto odlazi iz politike.

- Moramo održati neke još rutinske sastanke dok se ne odaberu novi ministri.

O tome je li razočarana.

- Ja sam jako zadovoljna koliko se u tri godine napravilo. Ono što sam i napisala, svima zahvaljujem koji su nam u tom poslu pomagali. Pomaknuli smo obrazovanje s mrtve točke, uveli promjene. Sve drugo je dio političkog procesa. Sa ove pozicije odlazim zadovoljna.

Na pitanje je li njezin mandat obilježio štrajk učitelja i profesora kaže da je to svježe u sjećanju, ali da će dugoročno mandat obilježiti kurikularna reforma, nikada više novca za znanost i obrazovanje te pozicioniranje Hrvatske u izvrnosti i znanosti.

- Ja sam došla kao osoba koja nije bila u politici s jasnim programom. Svih sam se ciljeva držala, došli smo do kraja mandata. Nakon izbora sam odlučila da mi je mjesto u akademskoj zajednici. Pripremila sam, onome tko dođe umjesto mene na jesen, da mu bude lakše - no to ne znači da će mu biti lako.

Dodaje da je to njezina osobna odluka, da odnosi unutar Vlade nisu uvijek bili idealni, ali da je rezultat na kraju dobar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!