10:26 / 01.08.2019.

Autor: B.V.M./Hina

Divjak: Nema razloga da plaće u prosvjeti ne rastu

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mislim da nema razloga da plaće ne rastu u prosvjeti, moramo shvatiti da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost, rekla je ministrica Blaženka Divjak.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je uoči sjednice Vlade da nema razloga da plaće u prosvjeti ne rastu te je potvrdila da je sve spremno za frontalnu primjenu "Škole za život" na jesen.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Nakon što jučer sindikati u zdravstvu nisu uspjeli dogovoriti povećanje plaća prilikom isteka kolektivnog ugovora u tom sektoru, ministrica Blaženka Divjak kazala je kako bi se plaće u javnom sektoru morale staviti u odnos i usporediti.

- Plaće se dobiju kao umnožak koeficijenta i osnovice, ako raste samo osnovica, a netko zaostaje u koeficijentu, u tom slučaju jaz postaje sve veći, izjavila je.

Istaknula je važnost rasta koeficijenta uz rast osnovice plaće, jer učitelji i profesori imaju nizak koeficijent.

- To je razlog za traženje korekcije koeficijenata vezano uz složenost posla. Mislim da nema razloga da plaće ne rastu u prosvjeti, moramo shvatiti da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost, rekla je ministrica.

Uoči posljednje sjednice Vlade uoči ljetnog odmora, ministrica Divjak je potvrdila da je sve spremno za frontalnu provedbu "Škole za život" na jesen.

 -Radimo sve da uđemo čim bolje i spremnije u novu školsku godinu koja je jako značajna za sve nas. Pripreme će se nastaviti prije početka školske godine, a sada radimo koliko je to u našoj moći.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!