10:34 / 20.02.2020.

Autor: V.K./Hina

Divjak: Nemam nešto dobro za reći o Milanovićevoj savjetnici za obrazovanje

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja izjavila je kako o Jadranki Žarković koju je Milanović odabrao za svoju savjetnicu za obrazovanje "nema nešto dobro za reći".
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je kako o Jadranki Žarković koju je predsjednik Republike Zoran Milanović odabrao za svoju savjetnicu za obrazovanje "nema nešto dobro za reći" te da je stoga bolje pričekati njezine prve poteze.

-
Mislim da sve ovakve velike teme vodi predsjednik sam, a savjetnicu ne bih komentirala. Ako nemam nešto dobro za reći o ljudima onda bolje da zasad pričekamo prve poteze na tom planu, rekla je Blaženka Divjak novinarima u Bruxellesu na sastanku Vijeća EU za obrazovanje.

Novi predsjednik Republike potvrdio je kako će psihologinja i nekadašnja ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković biti njegova savjetnica za obrazovanje te demantirao medijske navode da je kao ravnateljica te agencije slala učitelje i nastavnike na predavanja udruge U ime obitelji i Hrvatskog generalskog zbora.

Žarković je na mjesto ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje imenovana u Milanovićevu premijerskom mandatu 2015., u vrijeme ministra obrazovanja Vedrana Mornara.

Na tu je funkciju izabrana u konkurenciji od čak 12 kandidata, a mediji su tada izvještavali kako je cijeli izbor proveden u tajanstvenim uvjetima. 

Problematizirali su i njezinu odluku s početka mandata o naprasnom ukidanju Oskara znanja  koji se dodjeljuje najuspješnijim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Jadranka Žarković dugi je niz godina radila i u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji gdje je predavala psihologiju. Istu zagrebačku gimnaziju završio je i Milanovićev sin Ante Jakov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!