12:45 / 11.06.2019.

Autor: I.H./Hina

Divjak o Bandiću: Važno je prepoznati tko radi za budućnost djece i sustava, a tko podmeće

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Divjak je istaknula da radi kao ministrica iz kvote HNS-a, ali da nije stranačka osoba pa se u tom smislu ne bavi stranačkim politikama.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u utorak, komentirajući najavu saborskog kluba zastupnika stranke Milana Bandića da će početi prikupljati potpise za njezinu smjenu, da treba prepoznati tko radi za budućnost djece i sustava, a tko podmeće.

- Čuraj i Bandić o mostovima i ministrici Divjak
- Bandićev klub i HNS u sabornici o ministrici Divjak
- Bandić traži smjenu Divjak: Stigao je odgovor iz Ministarstva

- Nadrealna je situacija. Ono što treba prepoznati i dobro je da javnost prepozna - tko radi ono što je važno za budućnost naše djece i sustava, a tko podmeće iz potpuno nerazumnih politikantskih razloga, poručila je Divjak.

Što se tiče odnosa između partnera u vladajućoj koaliciji, istaknula je da radi kao ministrica iz kvote HNS-a, ali da nije stranačka osoba pa se u tom smislu ne bavi stranačkim politikama.

Saborski Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti u srijedu će početi prikupljati potpise za smjenu Divjak, a prošloga tjedna njezinu je smjenu od premijera Andreja Plenkovića zatražio Bandić optužujući je da svjesno krši zakon.

Također je pozvao mjerodavne državne institucije da provjere podatke o njezinu radu vezanom za izradu metodičkih priručnika, za što je utrošeno više od 7,3 milijuna kuna, a neće se primjenjivati u "Školi za život", te nabavu 8000 tableta koje se inače može kupiti po upola nižoj cijeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!