12:19 / 14.05.2020.

Autor: HRT

Divjak objasnila kako će izgledati upisi na fakultete

-

-

Foto: - / -

Za one učenike koji iz opravdanih razloga i zbog samoizolacije nisu pristupili maturi, tu je jesenski rok.
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak uoči sjednice Vlade odgovorila je na pitanje novinara kako će izgledati polaganje mature i upisi na fakultete u  uvjetima epidemije i s obzirom na činjenicu da će neki učenici biti u samoizolaciji. 

- Priprema za državnu maturu putem interneta 

- U jedinom službenom dokumentu jasno piše da učenici koji su u samoizolaciji ne mogu pristupiti polaganju mature, kazala je. Za one učenike koji iz opravdanih razloga nisu pristupili maturi, dodala je, tu je jesenski rok. Na fakultet će se takvi učenici moći upisati ako budu imali više bodova od zadnjeg na listi. Broj upisanih se neće povećavati, nego će s liste biti izbačeni oni zadnji, rekla je.Ministrica je podsjetila da se radi o uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za provedbu državne mature tijekom epidemije izazvane koronavirusom, koje su izrađene u suradnji s mjerodavnim obrazovnim tijelima. HZJZ objavio upute za provedbu državne mature

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!