09:18 / 13.01.2020.

Autor: T.V./HRT

Divjak: Pronađeno 35 krivotvorenih diploma i svjedodžbi

-

-

Foto: - / -

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je rekla kako je ukupno u sustavu pronađeno 35 krivotvorenih dokumenata - 18 krivotvorenih diploma i 17 krivotvorenih svjedodžbi.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak predstavila je rezultate provjere vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi, koja je počela prije godinu dana.

Rekla je kako je ukupno u sustavu pronađeno 35 krivotvorenih dokumenata - 18 krivotvorenih diploma i 17 krivotvorenih svjedodžbi.

- Uglavnom se radi o diplomama i svjedodžbama koje su navodno izdane u Hrvatskoj, rekla je Divjak koja je objasnila što se događa nakon što se otkrije krivotvorina.

- Čim se otkrije krivotvorena diploma ili svjedodžba automatski se uručuje otkaz, osoba se prijavljuje Državnom odvjetništvu, nakon toga slijedi istražni postupak i pravosudni organi preuzimaju ove slučajeve, objasnila je ministrica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!