20:47 / 28.11.2018.

Autor: M.M./Hina

Divjak: Razradit ćemo model koji će osigurati besplatne udžbenike

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministrica Divjak rekla je da je preduvjet za takav sustav donošenje novog Zakona o udžbenicima koji osigurava niže cijene udžbenika, lakše torbe i veći prostor za digitalizaciju.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izvijestila je da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom financija detaljno i u rokovima zadanim novim Zakonom o udžbenicima razraditi model koji će svim učenicima osnovne škole osigurati besplatne udžbenike.

Divjak je to objavila na svojem facebook profilu te naglasila kako je točno to da je ministarstvo cijelo vrijeme planiralo riješiti problematiku udžbenika.Objasnila je da će problematiku riješiti tako da osigura održiv sustav koji će omogućiti besplatne udžbenike za osnovnu školu "kako bi maksimalno zaštitili kućni budžet i rasteretili roditelje". 

Preduvjet za takav sustav je, kako je rekla, donošenje novog Zakona o udžbenicima koji osigurava niže cijene udžbenika, lakše torbe i veći prostor za digitalizaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!