11:02 / 18.01.2018.

Autor: HRT

Divjak: Treba graditi otvoreno i tolerantno hrvatsko društvo

-

-

Foto: - / -

Ministrica Divjak izjavila je kako nije dobila nikakav službeni zahtjev vezan uz slikovnicu "Moja dugina obitelj" te poručila da treba graditi otvoreno i tolerantno hrvatsko društvo i na taj način javno komunicirati.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je kako nije dobila nikakav službeni zahtjev vezan uz slikovnicu "Moja dugina obitelj" te poručila da treba graditi otvoreno i tolerantno hrvatsko društvo i na taj način javno komunicirati.

Novinari su zatražili da ministrica prokomentira to što neki roditelji ne odobravaju mogućnost da se prva slikovnica o istospolnim obiteljima na hrvatskom jeziku "Moja dugina obitelj" donira zainteresiranim vrtićima i školskim knjižnicama. Ne bih se miješala u osobne izbore roditelja i njihove djece. Mi nikakve službene zahtjeve nismo dobili. Osobno mislim kako treba graditi društvo otvoreno i tolerantno i da na taj način učimo javno komunicirati, rekla je Divjak uoči sjednice Vlade. 

Hrvatska je dobila prvu slikovnicu o istospolnim obiteljima u izdanju Dugine obitelji, koju ta udruga planira donirati zainteresiranim vrtićima i školama diljem zemlje. Tim je povodom katolička udruga Vigilare uputila ministrici Divjak otvoreno pismo u kojem pita hoće li se dopustiti da vrtići i školi dobiju te slikovnice jer je riječ o njima neprihvatljivoj političko-ideološkoj agendi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!