13:00 / 02.10.2018.

Autor: I.M./HRT

Divjak: Tvrdnja da je sadržaj svjedodžbi promijenjen zbog Istanbulske konvencije ružna je laž

-

-

Foto: - / -

Divjak je reagirala na tvrdnju Kristine Pavlović, koja je sinoć u Otvorenom ustvrdila kako zbog Istanbulske konvencije u svjedodžbama nema više spola i nema imena roditelja.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odbacila je kao "krajnje ružnu laž" tvrdnju da je zbog Istanbulske konvencije izmijenjen sadržaj svjedodžbi, istaknuvši pritom da je on izmijenjen mnogo prije ratifikacije Istanbulske konvencije, u vrijeme mandata ministra Pave Barišića, kada je državni tajnik bio član predsjedništva stranke HRAST Hrvoje Šlezak.

Divjak je reagirala na tvrdnju Kristine Pavlović, s izborne liste HRAST-a, koja je sinoć u Otvorenom ustvrdila kako zbog Istanbulske konvencije u "svjedodžbama koje učenici dobivaju na kraju školske godine u lipnju nema više spola i nema imena roditelja".Ministrica apelira na cjelokupnu javnost, akademsku zajednicu, a pogotovo medije, da jasno prozovu one interesne skupine koje se u javnom diskursu namjerno koriste potpuno netočnim informacijama i sustavno šire lažne vijesti jer je nažalost, kaže, danas takva praksa izrazito česta. Otvoreno o Istanbulskoj konvenciji

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!