12:24 / 03.10.2019.

Autor: P.F./HRT

Divjak: Vlada i sindikati školstva dogovorit će se o plaćama

-

-

Foto: - / -

Ministrica, koja je podržala školske sindikate u zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova u odgoju i obrazovanju, komentirala je kritike i navode kako tim stajalištima javno pritišće Vladu.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da su njeni stavovi oko povećanja plaća u školstvu od početka jasni te poručila da treba brinuti o rješenjima, a ne o odnosima među političarima.

Ministrica Divjak, koja je podržala školske sindikate u zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova u odgoju i obrazovanju, komentirala je kritike i navode kako tim stajalištima javno pritišće Vladu.

- Ljude ove države ne zanimaju odnosi među drugim ljudima, a pogotovo odnosi među političarima, izjavila je ustvrdivši da ljude, ali i nju, zanimaju rješenja.
Kazala je da su njezini stavovi jasni od početka. 

- Brinem se o tome da sustavi odgoja, obrazovanja i znanosti imaju primjerenu ulogu, da reformski procesi idu i da, naravno, budemo svjesni toga da su motivirani učitelji ključ reforme, rekla je Divjak.

Upitana kako će se odvijati postupak mirenja između školskih sindikata i Vlade, kazala je da je to procesna stvar koja ovisi o Zakonu o radu. Smatra da će se sindikati i Vlada u tom procesu uspjeti dogovoriti.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!