19:58 / 03.08.2018.

Autor: HRT

"Djeca će čitati imena poginulih, vojni invalidi će dići zastavu"

-

-

Foto: - / -

Tom će prigodom biti prikazani i svi zrakoplovi i helikopteri kojima raspolaže Hrvatska vojska, a po prvi puta iznad Knina pojavit će se zrakoplovi F-16 zajedno s MIG-ovima 21.
Uoči 23. obljetnice obilježavanja vojno redarstvene operacije "Oluja" general bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, potvrdio je za HRT da svečani program počinje već sutra u Kninu.

Pokazat ćemo opremu kojom raspolaže hrvatski vojnik - hrvatske kacige, puške, odore, čizme, pa do sredstava koje smo stavili u uporabu kao npr. haubica 2000 i kiowa izvidnički helikopter u ratnom zrakoplovstvu, rekao je Jurković dodavši da će se sve to moći vidjeti na pomoćnom igralištu NK Dinara od 13 do 18 sati.

Sutra se od 18 sati igraju revijalne utakmice na gradskom stadionu NK Dinara Knin - veterani HV-a i veterani HVO-a te ekipa koju će predvoditi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. U nedjelju ujutro će se na glavnom kninskom trgu održati održati središnja svečanost. General Jurković rekao je da će ove godine na tvrđavi imena poginulih branitelja čitati djeca, a zastavu će podići ratni vojni invalidi i članovi obitelji poginulih branitelja u akciji "Oluja". Bit će tu i šest pripadnika Hrvatske vojske koji su lani postigli najbolje rezultate i proglašeni su najboljima u 2017. godini.

Tom će prigodom biti prikazani i svi zrakoplovi i helikopteri kojima raspolaže Hrvatska vojska, a po prvi puta iznad Knina pojavit će se zrakoplovi F-16 zajedno s MIG-ovima 21. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!