Djeca pronašla bombu i veću količinu streljiva u kanalu

19.09.2023.

20:57

Autor: V.G./HRT/Hina

Djeca pronašla bombu i veću količinu streljiva u kanalu

Djeca pronašla bombu i veću količinu streljiva u kanalu

Foto: HTV / HRT

U kanalu između Srijedske i Stare Ploščice u okolici Bjelovara djeca su uočila neeksplodiranu bombu i streljivo i o tome obavijestili odraslu osobu koja je pronalazak prijavila policija.


Bjelovarska policija priopćila je u utorak da je na mjesto pronalaska potom izašao službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je iz kanala izvadio ručnu bombu M75 i 78 komada streljiva raznog kalibra te ih pohranio u skladište ubojite opreme do uništenja.

Iz bjelovarske policije pohvalili su djecu koja su prepoznala da se ne radi o predmetima za igru, ali i podsjetili da je neodgovorno i opasno odbacivati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna u potoke, kanale, šumske puteve i slično jer mogu dovesti do tragedije.

Stoga su pozvali građane na odgovorno postupanje i predaju oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava policiji bez sankcija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!