07:43 / 15.12.2018.

Autor: R.I./S.M./HRT

Dječak bio nekoliko puta na Hitnoj; Saraga u Splitu: Sve smo učinili

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gabrijel Bebić, devetogodišnji dječak iz Metkovića, preminuo je nakon što je samo nekoliko dana bolovao od streptokokne sepse, prenose mediji.
Gabrijel Bebić, devetogodišnji dječak iz Metkovića, preminuo je nakon što je samo nekoliko dana bolovao od streptokokne sepse. 

- Ministarstvo zdravstva: Zbog tragičnog događaja u ponedjeljak inspekcija u Metkoviću 

Dok se javnost čudi i pita jesu li liječnici sve učinili kako bi spasili Gabrijela, oni  odgovaraju da se medicinski nije moglo učiniti više. Za HRT je Marjan Saraga, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split, kazao da je "dječak došao u veoma teškom stanju, stanju sepse i multiorganskog zatajenja. Referentni smo centar i imamo na raspolaganju svu medicinsku opremu. Pokušali smo sve napraviti i borili smo se za njega, no nismo ga uspjeli spasiti".

Dječak je bio bolestan od početka prosinca. Njegova pedijatrica prošli petak nije uočila nešto zbog čega bi bio potreban hitan postupak te mu je dala antibiotik. Dječaku je tijekom vikenda bilo lošije te su ga roditelji odveli u Hitnu službu Doma zdravlja Metković. Ondje su ga pregledali i vratili kući. Budući da se  dječaku stanje pogoršavalo, s roditeljima je ponovno otišao na Hitnu. Ondje su mu kazali da se sutra javi svom pedijatru.

U ponedjeljak je dječaka pregledala i druga liječnica jer je njegova bila u suprotnoj smjeni. Ustanovila je da je Gabrijel hitan slučaj te da mu je ugrožen život. Dječak je zatim helikopterom odvezen u bolnicu u Split, ali je nažalost preminuo u noći na utorak od streptokoknog šoka. 
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!