14:48 / 04.03.2019.

Autor: D.M./P.F./HRT

Djeci iz Paga psihološka pomoć, a dobit će je i učenici, učitelji, roditelji

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dr. Edi Karuc izjavio je da se u koordinaciji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku traži najbolje riješenje za djecu.
Stanje troje ozlijeđene djece na Pagu, koja se nalaze u zadarskoj bolnici, sve je bolje, a od danas im je pružena i psihološka pomoć, izvijestio je zamjenik ravnatelja bolnice dr. Edi Karuc.

- Slučaj Pag: Odgođena smjena, oglasila se ravnateljica

Na novinarski upit o izlasku djece iz bolnice dr. Karuc nije mogao dati precizan termin, ali je izjavio da se u koordinaciji s Ministarstvom  za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku traži najbolje riješenje za djecu.

Tim za stručnu psihološku pomoć stigao je i u osnovnu školu u  Pagu.

- Zadaća tima za psihološke krizne intervencije je pružanje psihološke pomoći onima koji su najugroženiji. Postoje krugovi ugroženosti, a u ovom slučaju procjenjujemo da su to učenici prvog razreda kojeg je pohađala povrijeđena djevojčica, svi učitelji koji predaju djevojčici u školi i njihovi roditelji. Radit ćemo dva dana. Prvi dan sam s učenicima, skupno i individualno, a dok ćemo drugi dan, u srijedu, raditi s učiteljima i roditeljima. Želimo roditelje upoznati sa znakovima traume kod djece da bi mogli iste prepoznati i na adekvatan način razgovarati s njima, objasnila je psihologinja Nives Barišić, članica tima za psihološke intervencije koja će zajedno s psihologinjom Jasnom Matulić, voditeljicom tima, raditi na psihološkoj pomoći.


Odluka o oduzimanju djece 2014. - povučena

Inače, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić izjavio je kako je odluka Centra za socijalnu skrb o oduzimanju djece roditeljima povučena - i to odlukom samog Centra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!