Djelomično otvorena prometnica iz smjera Solina za Split

08.12.2022.

13:23

Autor: HTV/HRT

Djelomično otvorena prometnica iz smjera Solina za Split

Djelomično otvorena prometnica iz smjera Solina za Split

Foto: HTV / HRT

Jutros u 5 sati djelomično je otvorena novoizgrađena zapadna rampa na ulazu u Split iz smjera Solina. Za promet je otvoren glavni dio prometnice kojim se s brze ceste iz Solina srednjim prometnim trakom pa nadvožnjakom stiže do Mertojaka. 

Za nekoliko dana za promet će se otvoriti i dio koji iz Ulice Domovinskog rata vodi u smjeru Omiša, čime će se napokon smanjiti višemjesečne gužve na izlazu iz Splita. Do tada se još mora ukloniti privremena rampa i pripremiti cjelokupni kolnik za promet. 

- Slijedi sanacija kolnika u duljini od nekih 200-tinjak metara, ali sve ovisi o vremenskim uvjetima. Tako bi se stekli svi preduvjeti za puštanje građevine u punom profilu u promet, odnosno da vozila iz smjera Domovinskog rata mogu prolaziti kroz novoizgrađeni podvožnjak u Omiš , odnosno Podstranu, rekao je Ivica Lizatović, glavni inženjer gradilišta. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!