20:32 / 16.01.2018.

Autor: HRT

DNK analizom potvrđeno da se radi o posmrtnim ostacima nestale Francuskinje

Foto: Twitter (INFO M6)

Foto: Twitter (INFO M6)

Foto: - / -

Iz karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva priopćili su da posmrtni ostaci pronađeni 7. siječnja u zaseoku Ključu upućuju na to da je riječ o nestaloj francuskoj državljanki Anne-Cecile Pinel.
Molekularno-genetička analiza posmrtnih ostataka pronađenih 7. siječnja u zaseoku Ključ u Tržiću Tounjskome nedvojbeno pokazuje da je riječ o nestaloj francuskoj državljanki Anne-Cecile Pinel, izvijestilo je karlovačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO).

Anne-Cecile Pinel
nestala je u ljeto 2014., dok je bila na festivalu Momento Demento u Tržiću Primišljanskom, mjestu udaljenom samo kilometar i pol od mjesta na kojem su tri godine poslije pronađeni njezini posmrtni ostatci.

Molekularno-genetička analiza i obdukcija obavljaju se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu, s tim da je ŽDO radi identifikacije pronađenog kostura zatražio žurnu DNK analizu i usporedbu s uzorcima roditelja mlade Francuskinje zbog njih i interesa javnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!