14:15 / 15.11.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Do kraja godine prijave za sufinanciranje najma stanova

Sufinanciranje najma stanova za stradale u potresu

Sufinanciranje najma stanova za stradale u potresu

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine će do 31. prosinca zaprimati prijave za sufinanciranje najma stanova za građane kojima je u potresu oštećena nekretnina.

Ministarstvo je u ponedjeljak priopćilo kako se četvrti poziv za financiranje najma zamjenskog smještaja odnosi na građane iz potresom pogođenih županija koji su vlasnici nekretnina, zaštićeni najmoprimici i njihovi srodnici u pravoj liniji.

Uvjet je da su u nekretninama koje su nakon potresa dobile crvenu oznaku, N1 i N2, imali prijavljeno boravište ili prebivalište na dan 22. ožujka te 28. ili 29. prosinca prošle godine.

Najamnina za zamjenski stan financirat će se isključivo temeljem sklopljenih ugovora o najmu koji su prijavljeni Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi, ističu u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Građani prijave podnose Ministarstvu do 31. prosinca, a detalji javnog poziva nalaze se na internetskim stranicama ministarstva.

Iz Ministarstva napominju kako je ovo četvrti poziv za sufinanciranje najamnina i smještaja.

Za financiranje najamnine Ministarstvo je dosad isplatilo 24,67 milijuna kuna, od čega 15,4 milijuna kuna za sufinanciranje najma građanima i kućanstvima te 9,27 milijuna kuna za financiranje troškova smještaja u Hostelu Arena.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!