Do ponedjeljka će KB Dubrava postati COVID-bolnica

31.10.2020.

16:14

Autor: T.V./HRT

default error photo
Do ponedjeljka će Klinička bolnica Dubrava postati COVID-bolnica, no prije toga moraju biti zadovoljeni svi tehnički uvjeti, a povjerenstvo za infekcije treba ustanoviti da je sigurna za rad.
Do ponedjeljka će Klinička bolnica Dubrava postati COVID-bolnica, no prije toga moraju biti zadovoljeni svi tehnički uvjeti, a povjerenstvo za infekcije treba ustanoviti da je sigurna za rad, rekao je predsjednik Upravnog vijeća bolnice Silvio Bašić i istaknuo da ni u jednom trenutku nije nedostajalo respiratora, a trenutačno ih je slobodno 12. Spremni su i šatori, no u bolnici se nadaju da neće biti potrebni.

➡️  HRT-ove kamere u COVID-bolnici u Dubravi
➡️
U Hrvatskoj u petak 2772 nova slučaja, preminulo 20 osoba
➡️ Sve o koronavirusu

- Imamo dva slobodna mjesta na respiratorima, a također se još 10 respiratora u svakom trenutku može aktivirati za rad, pa praktički imamo 12 mjesta na respiratorima, kaže Silvio Bašić.

Zahvalio je Upravi i vanjskim službama koje danonoćno rade na preinakama, pa i građevinskim kako bi se osigurali maksimalno sigurni uvjeti i za djelatnike i za bolesnike.

Očekuje da će tehnički uvjeti za COVID-bolnicu biti zadovoljeni do ponedjeljka, iako su bile pretpostavke da će za to trebati desetak dana.


SILVIO BAŠIĆ/predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!