Do sada ostvareno 14,4 milijuna dolazaka i 82,6 milijuna noćenja

27.08.2022.

12:53

Autor: HRT

Turisti u Dubrovniku

Turisti u Dubrovniku

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

U dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno 14,4 milijuna dolazaka i 82,6 milijuna noćenja. U odnosu na lani to je rast od 42% u dolascima i 28% u noćenjima, dok u odnosu na 2019. navedeno predstavlja 90% rezultata u dolascima i 96% rezultata u noćenjima.

Najviše noćenja do sada je ostvareno u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Gledajući po destinacijama najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Dubrovniku, Poreču, Medulinu, Umagu i Splitu. Najviše noćenja do sada ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Poljske.

U dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno 4 milijuna dolazaka i 28 milijuna noćenja. U odnosu na isto razdoblje kolovoza 2019. navedeno predstavlja 89% rezultata u dolascima i 96% rezultata u noćenjima. Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno je u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru te u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a gledajući po destinacijama, najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču, Umagu i Dubrovniku. Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Italije i Poljske.

Trenutno u zemlji boravi 943.000 turista od čega je oko 846.000 stranih. Trenutno imamo najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Austrije. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Poreču, Viru i Umagu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!