21:16 / 12.02.2018.

Autor: Jagoda Bastalić/Labirint/HRT

Dobri ljudi! Poslušajte Lauru, jer ona to zaslužuje! I pomozite!

-

-

Foto: - / -

Njezine teške životne prilike za mnoge koji je znaju iz grada i škole bit će iznenađenje. No, shvatila je da ovako više ne može. Tko će joj pomoći? Grad Zadar? Ili dobri ljudi?
Prije nekoliko dana Laura Dragaš napunila je osamnaest godina. I dok se na ulici ova maturantica Turističke škole u Zadru ni po čemu ne razlikuje od svojih vršnjaka, po mnogo čemu nije poput drugih. O svom životu i odrastanju u siromaštvu ova mlada i hrabra djevojka odlučila je javno progovoriti.

Njezine teške životne prilike za mnoge one koji je znaju iz grada i škole, bit će iznenađenje. No, shvatila je da ovako više ne može.

Mala trošna kućica, njihov je dom. Kuhinja od svega nekoliko četvornih metara jedini je prostor koji se grije. Soba u kojoj spava cijela obitelj nalazi se na drugoj strani dvorišta. Na otvorenom je umivaonik i wc. Ovdje svega nedostaje osim Laurine volje da se nešto uskoro promijeni.

Njezini roditelji nisu im uspjeli osigurati  ono najpotrebnije. Otac je radio u građevinskom sektoru, prije nekoliko godina postao je višak i ostao bez posla. Majka se uspijeva zaposliti samo u sezoni.

Laura je odavno naučila da je život borba. Naučila je i da imati pravo na nešto, ne znači da ćeš ga i ostvariti. Put do toplijeg doma je težak. Ni kućica u kojoj žive nije njihova. Za pomoć su se obratili na brojne adrese. Njihove oči sada su uprte prema gradu Zadru. 

Ili dobrim ljudima.

Tko god ovo gleda neka ne osuđuje i neka pomogne - to je sve što tražim, rekla je, između ostalog, Laura.

Poslušajte Lauru, jer ona to zaslužuje! I pomozite!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!