Dobri poslovni rezultati unatoč pandemiji

09.04.2021.

07:00

Autor: I.B./Regionalni dnevnik/IMS

default error photo

Najmlađi Poduzetnički inkubator u Zadarskoj županiji - onaj u Biogradu na Moru - bilježi dobre poslovne rezultate unatoč pandemiji. Ondje kruh zarađuje više od 50 mladih poduzetnika i obrtnika sa šireg biogradskog područja - ali - među njima je i jedna Petrinjka.

Grafička dizajnerica Biserka Vidnić nakon potresa u Petrinji preselila se u Biograd. Neko vrijeme radila je od kuće, a onda je mirno poslovno tlo pronašla u Inkubatoru.

- Prijavila sam se, aplicirala, dobila na natječaju taj prostor i zapravo uživam. Zadnjih 10 dana radim ovdje u inkubatoru i imam fantastične uvjete. U jednom danu sam odradila hrpu dizajna, kaže.

U susjednom je uredu tvrtka za graditeljstvo.

- U uredskim prostorima ima od arhitekata, webovaca, IT-evaca, a u proizvodnim halama sladoledi, sokovi, namještaj, ističe koordinator projekta "Poduzetnički inkubator Biograd na Moru" Ivan Čupić.

Ova hala bit će dragocjena OPG-ovcima. Čeka se oprema za preradu voća i povrća.

- Jedna linija bit će za preradu đemova, marmelada, ajvara, 2. linija sušara voća i povrća, 3. linija za izradu energetskih pločica i 4. linija pakirnica češnjaka, dodaje Čupić.

Uvjeti su odlični i za radionice, seminare, tečajeve

Tu je i coworking ili suradni prostor - pa mladi poduzetnici sada imaju potrebnu infrastrukturu za realizaciju poslovnih ideja. Dugoročno, ovaj Inkubator trebao bi osigurati rast malog i srednjeg poduzetništva na biogradskom području.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!