Doček na Velebitu

31.12.2019.

15:46

Autor: Hrvoje Matejčić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Zaljubljenici u prirodu spoj planinskog i morskog ugođaja ne propuštaju. Na ispraćaj stare u Baške Oštarije, uz Ličane, došli su Primorci, Dalmatinci i otočani.
I u Lici se širi običaj dočeka Nove godine u podne. U Gospiću je glavni adut bio Kićo Slabinac. Veselo je bilo i u Brinju, Korenici i Baškim Oštarijama koje zaljubljenici u prirodu i spoj planinskog i morskog ugođaja - ne propuštaju.

Velebitska jutarnja hladnoća popustila je do podneva, a prostor ispred hostela na 900 metara nad morem sve se više popunjavao. Svi koji pohode Oštarije znaju da će se odlično zabaviti, a gužva ih neće umoriti. Do jela i pića brzo se dolazi i mjesta za ples ima svugdje.

U Baške Oštarije i na ispraćaj stare, uz Ličane, došli su Primorci, Dalmatinci i otočani. Ipak su malo razočarani što nema snijega. A onda je u dobrom raspoloženju počelo je odbrojavanje uz pjenušac. I nevidljivi vatromet.

Lijepo vrijeme dušu je dalo za posjet Velebitu pa u ovdašnjem hostelu nema prazne sobe. Mnogi su na podnevni doček Nove i u Oštarije došli tek usput u silvestarskom obilasku Like i njezinih ljepota. Pogled s Kubusa na otoke - neponovljiv je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!