15:41 / 17.07.2018.

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

Doček Vatrenih praćen kao utakmica – 1,8 milijuna ljudi!

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ovaj zahtjevni prijenos HRT je radio u vlastitoj produkciji te je signal besplatno ustupio i ostalim nacionalnim televizijama.
Spektakularan višesatni povratak hrvatske nogometne reprezentacije u Zagreb pratilo je na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV1) čak 1.807.162 gledatelja (RCH), što je ujedno bio i najgledaniji prijenos povratka Vatrenih na svim nacionalnim televizijama. Ovaj zahtjevni prijenos HRT je radio u vlastitoj produkciji te je signal besplatno ustupio i ostalim nacionalnim televizijama.

Povratak viceprvaka svijeta HRT je pratio u posebnom izdanju emisije Zabivaka, koje je trajalo čak 9 sati i 42 minute. Za što uvjerljiviji prijenos korišteni su i  helikopter, dronovi  te oko 30 kamera kako bi se popratio svaki kilometar povratka hrvatskih srebrnih nogometaša. Gledanost HRT-a bila je višestruko veća od ostalih televizija.

Uz to, središnji Dnevnik HRT-a pratilo je čak 905.413 gledatelja (RCH) te je bio uvjerljivo najgledanija informativna emisija na svim nacionalnim televizijama. Jučerašnja emisija Otvoreno također je imala visoku gledanost -539.758 ljudi (RCH). Dodajmo da je zbog dočeka Vatrenih središnji Dnevnik sinoć iznimno počeo kasnije, odnosno u 22:04 sati.

O velikom zanimanju za prijenos govori i podatak kako je udio u gledanosti (SHR) Prvog programa HTV-a  jučer od 19 do 23 sata iznosio 51%, odnosno više od polovine svih onih koji su bili pred svojim malim ekranima. Također, od četiri najgledanija sadržaja na svim nacionalnim televizijama jučer su četiri bila HRT-ova: Zabivaka, središnji Dnevnik, Otvoreno i Tema dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!