16:18 / 20.11.2021.

Autor: V.G./HRT/IMS

Dodijeljena priznanja učenicima koji promiču humanost i dobrobit zajednice

Dodijeljeno godišnje priznanje Imperial

Dodijeljeno godišnje priznanje Imperial

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Na Svjetski dan djece u Dubrovniku je dodijeljeno godišnje priznanje Imperial - kao trajni spomen na poginulu djecu, civilne žrtve Domovinskog rata. Utemeljile su ga majke poginule djece i civilnih žrtava u suradnji s Denisom Pavelom.


Naziv Imperijal je prema tvrđavi u kojoj se branio Dubrovnik i hotelu ispred kojega je poginuo dječak Luka. Nagrađeno je troje dubrovačkih učenika - koji promiču humanost i dobrobit zajednice.

- Sretna sam zbog toga, tužna jer 30 godina nisam bila u Imperijalu, ođe je mjesto gdje se moja obitelj oprostila od Luke i to mi je dalo snagu da da jedan put dođem u Imperijal, idemo naprijed iz zahvalnosti svoj djeci, kaže Marija Lukšić, predsjednica Udruge hrvatskih stradalnika Domovinskoga rata DNŽ-a.

- Poruka nagrade da nadonađujemo sve ono što je bilo oduzeto djeci u ratu, nadoknadimo njihove potencijale, talente, želje i prilike koje nažalost nisu mogli iskoristit jer im je ratne godine to uskratile, kaže Bruna Stojanović, dobitnica priznanja "Imperijal".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!