08:58 / 17.11.2020.

Autor: M.Š./HRT

Dodijeljena sredstva za "Digitalizaciju arhivskog gradiva iz Domovinskog rata"

-

-

Foto: - / -

Premijer Andrej Plenković u Ministarstvu branitelja bio je na dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Digitalizacija arhivskog gradiva iz Domovinskog rata".
Premijer Andrej Plenković u Ministarstvu branitelja bio je na dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Digitalizacija arhivskog gradiva iz Domovinskog rata".  

Nakon dodjele, ministar branitelja te potpredsjednik Vlade Tomo Medved rekao je da se radi o iznosu od 81,5 milijuna kuna, a da će se 85% financirati iz Europskog socijalnog fonda.

- Digitalizacija arhivskog gradiva izrazito je važna. Digitalizacijom koju provodimo povijesne činjenice bit će sačuvane za nadolazeće generacije.

Medved je dodao da je do sada obrađeno oko 52% arhivske građe.

Premijer Andrej Plenković među ostalim je istaknuo da je ovo dio cjelovite višegodišnje politike Vlade vezano uz braniteljsku populaciju.

- Današnji projekt izrazito je važan. To je sustavan i dugoročan projekt, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. On će na kvalitetan i trajan način objediniti građu koja postoji sve ove godine.

- Da bismo zajednički gradili budućnost, moramo čuvati i poštovati prošlost. Ovo je snažna poruka dan uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog ratai Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, poručio je Plenković.

Ističe da će nastaviti s rješavanjem pitanja nestalih osoba u Domovinskom ratu, a da će sve to raditi čuvajući vrijednosti Domovinskog rata i promičući nacionalne interese RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!