Dodijeljene nagrade "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu"

29.12.2022.

13:31

Autor: HRT/I.B.

Varaždin

Varaždin

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Konobari, kuhari, turistički vodiči, iznajmljivači apartmana, hotelijerski djelatnici, vatrogasci, čistači ulica, policajci - sve su to djelatnici ključni za uspjeh u turizmu pa im je Turistička zajednica grada Varaždina dodijelila priznanja "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu".

Ovogodišnji nagrađeni su tijekom 2022. napravili dodatni korak čime su dodatno potvrdili svoje višegodišnje vrijednosti.

- Konkurencija je iznimno velika i Varaždin ima sreću što u turističkom sektoru i ostalim djelatnostima povezanim ima izuzetno velik broj kvalitetnih ljudi, tako da je nama organizatorima teško odlučiti kome dati nagradu, ali pokušali smo biti pravedni i ravnopravno rasporediti nagrade kako nitko ne bi bio zakinut, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth.

- Vjerujem kako je svima nagrađenima ovo kruna njihovog dugogodišnjeg rada jer je posebna čast kad vam struka dodijeli nagradu. Svaki grad je onoliko turistički koliko to stanovnici žele, a vjerujem da ovih 11 ljudi pokazuje da je Varaždin itekako turistički grad, rekao je Miran Bojanić Morandini, dobitnik nagrade u kategoriji "Turistički vodič".


- Mislim da se Varaždin zadnjih par godina jako turistički uzdigao i ova nagrada je motivacija za daljnji rad, istaknuo je Karlo Štorga, dobitnik nagrade "Kuhar".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!