15:56 / 29.04.2020.

Autor: Ante Raić/T.D./Regionalni Dnevnik/HRT

Dodjela materijala za obnovu Zagreba izazvala nezadovoljstvo

-

-

Foto: - / -

Kuća obitelji Kruc na Bijeniku jedna je od više od 20 tisuća oštećenih u Gradu Zagrebu. Zdravko Kruc prijavio se za dodjelu građevinskog materijala.
Kuća obitelji Kruc na Bijeniku jedna je od više od 20 tisuća oštećenih u Gradu Zagrebu. Zdravko Kruc prijavio se za dodjelu građevinskog materijala. - Da si mogu za prvu silu pomoć. Nešto je cigle bilo, u kvadrima zapravo, daske, štafle, još bi trebao dobit folije, govori Zlatko Kruc, Zagreb.

Materijal za područje Črnomerca, Gornjeg grada i Medveščaka građanima se dijeli na parkiralištu, ispred krematorija na Mirogoju.

- Evo, sad bit trebala doći nova pošiljka materijala, folije i ovo sve što fali, mi smo ljude zabilježili, zovemo, rekli smo da ćemo sve nazvati. Ja zovem već 2 dana sve koji su se javili da dođu, ističe Mirjana Džajo, predsjednica Vijeća Gradske četvrti Gornji grad-Medveščak.

Nepodijeljeni materijal s područja na kojima su svi podnositelji zahtjeva namireni, dovozi se kod krematorija. Ipak, čini se da nisu svi zadovoljni.

- Grad je prvo tražio nestručne ljude iz Mjesnog odbora da rade procjenu štete, što je apsurdno, to niti jedna osoba to ne može ako nije stručnjak. Nadalje, nakon što je obavljena procjena štete, nije ispoštivana količina materijala, nego se dodjeljivalo 10-15 posto od traženog, kaže Mateo Strunić, vijećnik u Mjesnom odboru "Bartol Kašić", Črnomerec.

Iz grada pak poručuju da će materijala još biti te da će i oni koji to dosad nisu, dobiti koliko su i tražili.

- Do kraja ovog tjedna ili početkom idućeg, da se još dostavi potreban materijal, za koji smo dobili povratnu informaciju koliko bi toga još trebalo biti. Ono što smo vidjeli po tim podacima, otprilike još trećina od onog što smo nabavili u prvoj rundi, objašnjava Renata Šimon, pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu.

Potreban materijal dobilo je dosad 750 kućanstava, a objavljen je i rok za  prijavu štete na imovini, istječe 6. svibnja u ponoć.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!