Dodjelom priznanja završila Smotra Sveučilišta u Zagrebu

12.11.2022.

16:46

Autor: HRT/V.G./Hina

Smotra sveučilišta

Smotra sveučilišta

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima završena je u subotu trodnevna Smotra Sveučilišta u Zagrebu koja je u prostorima Velesajma pružila informacije budućim studentima o upisima i studijima na zagrebačkom sveučilištu.


Priznanje za najbolje uređeni izložbeni prostor dobili su Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, Učiteljski fakultet, Arhitektonski fakultet i Studij dizajna te Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, a priznanja najuspješnijim sudionicima dodijelio je rektor Stjepan Lakušić. U kategoriji inovativnost u predstavljanju priznanjem su nagrađeni Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Veterinarski fakultet, Građevinski fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Priznanje u kategoriji poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja dobili su Prirodoslovno-matematički fakultet, Medicinski fakultet i Farmaceutsko-biokemijski fakultet.

Za komunikativnost i susretljivost priznanje je na ovogodišnjoj Smotri rektor dodijelio Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Fakultetu organizacije i informatike Varaždin i Metalurškom fakultetu.

Priznanje za posebno uspješno predstavljanje na Smotri dobili su Ured za sport i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Za najbolje predstavljanje na pozornici ove su godine priznanje dobili Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ekonomski fakultet i Akademija dramske umjetnosti.

Priznanje za izniman doprinos u organizaciji Smotre dobili su Fakultet političkih znanosti, Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski centar Zagreb. Smotra Sveučilišta u Zagrebu, najveća manifestacija za maturante, buduće i sadašnje studente, održavala se uživo od 10. do 12. studenoga u novom prostoru u Kongresnoj dvorani, dvoranama Zimski vrt i Cres te u atriju Kongresnoga centra na Zagrebačkom velesajmu. Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u Hrvatskoj, koju Sveučilište u Zagrebu organizira već 27. put.

Na ovogodišnjoj Smotri predstavljale su se isključivo sastavnice Sveučilišta u Zagrebu 31 fakultet i tri umjetničke akademije. U okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola, program ovogodišnje Smotre pratili su srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji su na manifestaciju stizali u organiziranim skupinama.

Smotru je tijekom tri dana posjetilo oko 27.000 posjetitelja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!