Đogaš: 600 stanova za mlade na Kopilici

12:31 / 11.06.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Zoran Đogaš

Zoran Đogaš

Foto: Dnevnik / HRT

Pred Prometovim garažama u Splitu konferenciju za novinare održao je nezavisni HDZ-ov kandidat Zoran Đogaš. Ondje bi, kaže, gradio stanove za mlade obitelji koje visoke cijene nekretnina tjeraju iz Splita. 

- Svima je jasno da je Split postao preskup za mlade obitelji i da Grad mora pod hitno nešto napraviti po pitanju stambene politike. Ovo nije projekt za jedan mandat, ali isto tako mora krenuti. Ako napokon ne krenemo s njim, neće biti realiziran nikada, a u proteklih godinu dana po pitanju izgradnje stanova za mlade nije napravljeno apsolutno ništa, istaknuo je Đogaš.

- Ovo je lokacija na kojoj predviđamo taj projekt. Ovdje namjeravano graditi 600 stanova za mlade, a Promet bi trebao iseliti kroz neko razumno razdoblje, nekih 4 godine na Dračevac. Ovdje želimo stanove koji neće biti samo stanovi koji moraju imati i druge sadržaje, zelenilo, sadržaje za mlade obitelji, naglasio je Zoran Đogaš, nezavisni HDZ-ov kandidat za gradonačelnika.


Na zamolbu novinara da komentira svoje protukandidate na izvanrednim lokalnim izborima, a kojih je prema Državnom izbornom povjerenstvu od jučer i službeno osam, Đogaš je rekao kako radije govori o programu i sadržaju dodajući da se mnogi od njih koriste samo floskulama.

Važna mu je podrška premijera Andreja Plenkovića i velike stranke poput HDZ-a, rekao je nestranački kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!