Đogaš: Podići ćemo 110 milijuna kuna kredita za nova parkirališta u Splitu

14:47 / 17.06.2022.

Autor: T.V./HRT/Hina

HDZ-ov nestranački kandidat za gradonačelnika Splita Zoran Đogaš

HDZ-ov nestranački kandidat za gradonačelnika Splita Zoran Đogaš

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

HDZ-ov nestranački kandidat za gradonačelnika Splita Zoran Đogaš i kandidat za njegova zamjenika Tomislav Šuta najavili su u petak da će pobijede li na skorašnjim izborima podići kredit od 110 milijuna kuna za izgradnju 1.200 novih parkirašlih mjesta u tom gradu.

- Za svakodnevni život građana nema većeg problema i zato ćemo odmah krenuti u realizaciju projekata koji ublažavaju nedostatak parkinga u Splitu, rekao je Đogaš na konferenciji za novinare na otvorenom u splitskoj četvrti Sućidar u kojem je nedostatak parkirališnih mjesta gorući problem.

Šuta je istaknuo kako je planirana izgradnja 1.200 novih parking mjesta u iduće dvije godine kao prva mjera ublažavanja nedostatka parkirališta u Splitu.

- Za izgradnju tih 1.200 mjesta trebat će nam kredit oko 110 milijuna kuna te ćemo od Gradskog vijeća u novom sazivu nakon skorašnjih izbora tražiti da odobri taj kredit, rekao je Šuta.

Đogaš je zamjerio donedavnom gradonačelniku Ivici Puljku da je u predizbornoj kampanji obećavao riješiti problem nedostatka parkinga u Splitu, te da je njegova žena Marijana Puljak kad je bila gradska vijećnica srušila kvorum na sjednici Gradskog vijeća i tako onemogućila početak gradnje javnih garaža.

- Dva puta se pokušalo s izgradnjom novih garaža, ali je isto tako dva puta propalo zbog politikantstva obitelji Puljak, rekao je Đogaš. Zamjerio je Ivici Puljku da su mu novi izbori bili važniji od izgradnje garaža, valjda zato o parkingu u kampanji ne želi ni razgovarati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!