17:05 / 08.03.2019.

Autor: T.V./T.K./HRT

Dogradonačelnici se odrekli naknade u korist djece

-

-

Foto: - / -

Jedno od predizbornih obećanja ostvaruje se u Dugoj Resi. Dvoje dogradonačelnika koji su ujedno i volonteri na toj dužnosti, naknadu za rad do zadnje kune daju u informatizaciju škola te izgradnju novih dječjih igrališta.
Jedno od predizbornih obećanja ostvaruje se u Dugoj Resi. Dvoje dogradonačelnika koji su ujedno i volonteri na toj dužnosti, naknadu za rad do zadnje kune daju u informatizaciju škola te izgradnju novih dječjih igrališta. U tu će svrhu u četiri godine mandata biti uloženo više od 2 milijuna kuna.

Koliko je važno da učenici budu informatički pismeni i da imaju najsuvremeniju opremu za rad uvidio je i dugoreški dogradonačelnik. Cijelu svoju plaću svaki mjesec stavlja na stranu i oprema dugoreške škole.

- Milsim da je ulaganje u djecu najvažnije i najkvalitetnije, a onih nekoliko kuna koje bi čovjek stavio sebi u džep nije vrijedno ovog zadovoljstva, kad ih vidite da su sretni i zadovoljni s novom opremom, rekao je dogradonačelnik Miroslav Furdek.

Svaka učionica u ovoj školi ima novi projektor i platno, a dobili su ih i još jedna dugoreška osnovna škola te učenički dom. Planova ima još.

- Tu su i laboratoriji za kemiju, fiziku, biologiju, možda i neke druge stvari. Konkretno u ovoj školi pričamo i o potrebi proširenja knjižnice, ističe gradonačelnik Tomislav Boljar.

Dogradonačelnica Katarina Srakočić, pak, svoju je plaću odlučila uložiti u dječja igrališta, i to u svih 17 mjesnih odbora. Ideja bila pun pogodak.

U četiri godine mandata 2 milijuna i 100 tisuća kuna uloženo je isključivo za najmlađe. I to u gradu u kojem nema lista čekanja za vrtić, a svi studenti redovito dobivaju stipendije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!