Zbog lažne dojave o bombi evakuiran Županijski sud u Splitu

02.06.2022.

10:05

Autor: HRT

Dinko Mešin, glasnogovornik

Dinko Mešin, glasnogovornik

Foto: HTV / HRT

Dojava o eksplozivnoj napravi na splitskom Županijskom sudu bila je lažna, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj policiji nakon obavljenog sigurnosnog pregleda.

Podsjetimo, oko 9 sati nepoznata je osoba dojavila kako je u zgradi Županijskog suda u Splitu postavljena bomba. Evakuirani su svi zaposlenici i stranke, a prostorije su pretražili pripadnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave Splitsko-dalmatinske. Nekoliko je sudskih rasprava trebalo započeti u 9 sati, ali one su silom prilika odgođene, zasad barem za nekoliko sati. U zgradi u Gundulićevoj ulici uz Županijski smješten je u Općinski sud te Županijsko državno odvjetništvo i Uskok.

- Poziv u centralu suda da se u zgradi nalazi eksplozivna naprava stigao je u centralu malo prije devet sati. Nakon toga zgrada je evakuirana. U zgradi je bilo oko 250 zaposlenika i stranka. Postupci koji su bili u tijeku odgođeni su, kazao je Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu. Koliko se sjeća, na tom sudu do danas nije bilo dojava o postavljenim bombama. Na pitanje je li netko time htio otkazati ročište kazao je kako postoji i takva mogućnost, ali se ne može tvrditi sa sigurnošću.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!