Predmet u hotelu Ambasador nije sadržavao eksplozivno sredstvo

17.04.2023.

Zadnja izmjena 21:30

Autor: Klaudia Modrić Plantarić/Dnevnik/HRT/IMS/R.S.

Hotel Ambasador

Hotel Ambasador

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Pronađeni predmet u opatijskom hotelu Ambasador nije sadržavao eksplozivno sredstvo te nema nikakve opasnosti za sigurnost građana, objavljeno je na stranicama Grada Opatije.

Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin potvrdio je na Facebooku kako je u ponedjeljak u hotelu Ambasador pronađen sumnjiv predmet te da su na mjesto događaja upućeni policajci Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka, Policijske postaje Opatija i Policijske uprave primorsko-goranske. Prilikom njihove intervencije provedena je i djelomična evakuacija iz hotela.

- Nakon uspješno završene akcije razgovarao sam s načelnikom Policijske postaje Opatija, Tomislavom Milkovićem, koji mi je potvrdio da je pronađeni predmet na siguran način neutraliziran te da nema nikakve opasnosti za javni red i sigurnost, naveo je Kirigin.

Oglasili su se priopćenjem i iz Liburnia Riviera hotela, u čijem okrilju djeluje hotel Ambasador, navodeći kako je u vanjskom krugu hotela pronađen sumnjiv predmet.

 - Prema naputku policije, a u svrhu potpune sigurnosti naših gostiju i zaposlenika, iste smo zamolili da privremeno napuste hotel. Gostima je omogućen povratak u hotel u najbržem mogućem roku. Hotel nastavlja s redovnim poslovanjem, navode Liburnia Riviera hoteli.

Hotel ponovno otvoren 


Danas oko 11.35 policija je zaprimila dojavu o pronalasku sumnjivog predmeta u sklopu jednog hotela u Opatiji.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka, Policijske postaje Opatija i Policijske uprave primorsko-goranske. Prilikom postupanja provedena je i djelomična evakuacija djelatnika i gostiju iz hotela.

Tijekom pregleda policijski su službenici pronađeno sredstvo na siguran način izdvojili i neutralizirali. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Neslužbeno se doznaje da je dojavljeno kako se sumnja na pronađenu bombu.

Hotel Ambasador ponovno je otvoren oko 16.30.

Sve je završilo mirno, gosti su vraćeni u hotel, a djelatnici i dalje obavljaju svoj posao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!